6 livsendrende hacks for å frigjøre tid fra din travle timeplan

Hvordan kan du også bli et lykkeligere menneske som nyter gleden av mer fritid? Våre eksperter har satt sammen en kort liste over 6 livsendrende hacks du kan implementere for å nyte mer og stresse mindre!

Moderne forskning viser at for å kunne leve et liv fullt av positive opplevelser og velstand må vi frigjøre tid fra våre travle timeplaner. Trender viser at vi bruker mer penger på å kjøpe tid i dag enn noen gang før - og med beviste resultater. En studie publisert i PNAS, Proceedings of the National Academy of Science, viser at når vi kjøper noe med en hensikt av å frigjøre mer tid i hverdagen gjør det oss betraktelig lykkeligere enn når vi kjøper en gjenstand.

Så, hvordan kan du bli også bli et lykkeligere menneske som nyter gleden av mer fritid? "

1. Forbered alle måltider i forveien

Måltider er en ukentlig tidstyv som spiser opp mye av vår fritid. I gjennomsnitt bruker vi faktisk rett under 2 timer daglig på å lage mat. Ved å forberede en ukentlig meny for deg og din familie kan du spare mange viktige minutter. Å planlegge en smart ukemeny innebærer å basere morgendagens måltid på rester fra gårsdagens middag og doble mengder med komponenter som skal gjentas. Ved å for eksempel doble mengden kokte poteter til tirsdagens middag kan du lage en veldig god potetmos tid onsdagens måltid, eller kanskje en komplementær potetsalat? Uavhengig av retningen du ønsker å gå så kan du spare mye tid hver uke på å planlegge godt i forveien.

2. Aldri forlat et rom tomhendt

Hvis du har barn så er du mest sannsynlig godt kjent med et uendelig hav av leker og klesplagg som flyter rundt i hvert eneste rom. Følelsen av endeløst kaos kan være overhvelmende. Gjør det til en vane å aldri forlate et rom tomhendt og sørg for at dette blir en vane for hele familien. Det er alltid noe du kan ta med deg som kan spare deg tid og innsats senere. På denne måten føles ryddingen som en langt mindre oppgave og spres utover dagen.

3. Rydd opp i telefonen din

Vi vet, dette kan være en veldig stor utfordring. Men hvis du er seriøs når det kommer til å spare tid så burde du virkelig gi telefonen din en make-over. Gjennomsnittsmennesket bruker over 2 timer hver dag på sosiale medier. For mange tenåringer øker dette timeantallet til sjokkerende 9 timer hver dag. Vi er sosiale skapninger, men det fins en tid og et sted for alt og du burde sterkt vurdere å fjerne sosiale media apper fra telefonen din. Det samme gjelder spill for akkurat samme grunn. Slett alle unødvendige apper og spar betraktelig med timer hver uke. I tillegg kan det hende du opplever mer av det som faktisk finnes rundt deg samtidig!

4. Øk søvnkvaliteten din

Å sove godt er nøkkelen til menneskelig funksjon, likevel er det noe de aller fleste av oss sliter med i hverdagen. Ved å øke søvnkvaliteten din vil du kunne yte maksimalt og dermed opptre mer effektivt i alt du gjør. Sørg for at rommet ditt er så mørkt som overhodet mulig. Bytt til svarte gardiner om det skal til og pass på at det alltid sirkulerer frisk luft i rommet. Skru av telefonen din og hold teknologiske gjenstander utenfor soverommet hvis det lar seg gjøre.

5. Kombiner aktiviteter

De fleste av oss kjører til jobben eller koser oss på offentlig transport, for så å kaste på oss et par nikeies og løpe på tredemøllen. Men så klart finnes det smarte måter du kan kombinere daglige aktiviteter for å bruke mindre tid totalt. Gå, sykle eller løp til jobb hvis avstanden tillater det, stå opp en halvtime før om du må. Å starte dagen aktivt bidrar også til at vi fortsetter dagen i et mer aktivt tempo, så her skapes mange fine ringvirkninger. Andre aktiviteter du kan kombinere er for eksempel å studere mens du lager mat (det er mye som kan læres via podcast, dokumentarer eller andre audio verktøy), vaske mens du dusjer (personlig vasker jeg alltid også dusjen mens jeg dusjer selv, vi er veldig glad i renhold her i Freska), jobb mens du reiser (her er det behov for offentlig transport eller skyss, alt annet er uforsvarlig), mulighetene er endeløse. Det er faktisk en givende aktivitet i seg selv å tenke over hvilke aktiviteter du kan kombinere.

6. Kjøp mer fritid

Dette punktet tar oss tilbake til mitt andre poeng i denne artikkelen; de av oss som bruker penger på å kjøpe mer tid i hverdagen lever et lykkeligere liv. Så, hvilke tjenester kan hjelpe deg med å bruke mindre tid på ukentlige gjøremål og mer tid på å blomstre? Moderne tider krever moderne tjenester og noen av de fantastiske og innovative mulighetene vår teknologiske verden har å tilby er leveransetjenester for matvarer, nabohjelp apper for mindre gjøremål, teknologidrevne rengjøringstjenester som oss her i Freska, barnevakt apper og mye mer. Uansett hva du trenger så finnes det en app for ditt behov!

Der har du det! Forhåpentligvis vil disse tipsene bistå som enkle, men underholdende, og ikke minst; livsendrende hacks for å frigjøre tid fra din travle timeplan!

Start ditt lykkeligere liv

Rask og enkel bestilling på nett, hjemmerengjøring for 435 kr/t