Personvernerklæring

Personvern

Dato for ikraftsettelse: 18.05.2016

Registeransvarlig

  • Wipe AS (heretter referert til som Freska)
  • Halfdan Kjerulfs gate 4
  • 5017 Bergen
  • tlf. 992 33 733
  • post@freska.no
  • Org. nr. 916 035 659

Behandlingsansvarlig

  • Erik Dalland
  • erik@freska.no

Registernavn

Wipe AS (Freska) kunderegister

Om personvernerklæringen

Tjenestene Wipe AS ("Freska") tilbyr gjennom www.freska.no er bygd på tillit. Det er viktig for oss at våre brukere føler seg trygge på å bruke vår tjeneste, og derfor legger vi stor vekt på å beskytte ditt personvern. Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi beskytter brukernes personvern. Dersom du har spørsmål knyttet til vår personvernerklæring eller håndteringen av personopplysninger, oppfordrer vi deg til å kontakte oss på telefon 992 33 733 eller e-post post@freska.no

Freska er behandlingsansvarlig i personopplysningens forstand, og har adresse Halfdan Kjerulfs Gate 4, 5017 Bergen. Gjennom å bruke Freskas tjenester og eventuelt abonnere på nyhetsbrevet, aksepterer du og gir tillatelse til at Freska behandler dine personopplysninger som beskrevet i denne personvernerklæringen.

Kort oversikt over behandlingen av personopplysninger

Vi respekterer din rett til personvern, og all behandling av dine personopplysninger skjer i henhold til norsk personvernlovgivning. For enkelhets skyld har vi laget følgende oppsummering, men vi anbefaler at du setter deg inn i denne personvernerklæringen i sin helhet, for at du skal forstå hvordan vi samler inn og bruker dine personvernopplysninger.

Dersom du har et løpende abonnement på www.freska.no, vil Freska behandle dine personopplysninger for å levere tjenester til deg, og for å forbedre og videreutvikle våre tjenester. Vi behandler også personopplysninger for å kunne gi deg tilbud, anbefalinger og innhold tilpasset ditt bruksmønster, til analyse for å forstå markedstrendene og for å begrense misbruk av tjenesten.

Personopplysningene som samles inn for disse formålene inkluderer både opplysninger du selv oppgir (navn, e-postadresse m.m.) og informasjon som samles inn gjennom bruk av tjenesten, herunder

Grunnleggende om behandlingen av personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Som eksempel kan nevnes navn, adresse, telefonnummer, og e-postadresse.

Behandlingen av personopplysninger er enhver bruk av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering, eller en kombinasjon av slike bruksmåter. Vår behandling av personopplysninger er underlagt personopplysningsloven.

Hva slags opplysninger samler vi inn?

Personlig informasjon:

For- og etternavn Adresse, og kartinformasjon E-post adresse Telefonnummer Kundenummer IP-adresse Identifisering av kundeinformasjon (for eksempel passord, nettleseridentifikasjon, etc.) Kunden kan lagre betalingsinformasjon

Bestillingsinformasjon:

Abonnenttjenester og tilleggstjenester Bestillingsdato og varighet Bestillingsfrekvens og relatert informasjon Utførelse av tjenesten på kundens adresse Kundeinformasjon kan inneholde informasjon om kjæledyr Prisinformasjon (f.eks. totalbeløp rabattkoder, etc.) Betalingsinformasjon Tjenesteleverandør mottar ordreinformasjon. Informasjon arkiveres av tjenesteleverandøren, for å legge til kommentarer som kan forbedre tjenesten Kundevurderinger av ytt tjeneste

Teknisk informasjon om din enhet og internett-kobling

Gjennom tjenerlogger og andre verktøy registrerer vi informasjon om enheten og tilkoblingen til vår tjeneste, herunder operativsystem, nettleserversjon, IP-adresse, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler. Denne informasjon brukes ofte i anonym og aggregert statistikk, men vi kan også koble den mot din brukerkonto. Informasjonen gjør blant annet at vi kan tilpasse visningen av vår tjeneste til den enheten du bruker, i tillegg til at vi kan analysere ulike måter som brukerne benytter tjenestene våre på.

Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når du besøker vår tjeneste bruker vi ulike teknologier for å gjenkjenne deg som bruker. Vi bruker eksempelvis informasjonskapsler (cookies) for at du skal slippe å logge inn hver gang du besøker nettsidene våre.

Hva brukes personopplysningene til? Freska behandler henter inn og behandler dine personopplysninger for å gjennomføre avtalen med deg, til å forbedre og videreutvikle tilknyttede tjenester, herunder å tilpasse og forbedre tjenestene, og til å informere deg om nye bruksmuligheter. Vi behandler også personopplysninger for å kunne gi deg tilbud og anbefalinger tilpasset ditt bruksmønster, til å analyse for å forstå markedstrendene samt for å forsøke å forutsi fremtidig atferd.

Personlig informasjon og bruksområder:

Kundeidentifikasjon og tilgangskontroll Levering av bestilt tjeneste til kunde Vedlikeholde og analysere kundekommunikasjon Utvikling, rapportering (herunder ordrehistorikk) og tilpassing av tjenester Forbedre brukeropplevelsen Forstå markedstrendene Forhindre misbruk Markedsføring (i samsvar med kundens uttrykkelige samtykke)

Lagring av betalingsinformasjon

Hvis du bestiller regelmessig rengjøring og betaler tjenesten med kredittkort lagres betalingsinformasjon automatisk slik at vi kan belaste kortet. Freska bruker betalingsleverandøren Braintree Inc. (en del av PayPal konsernet). Kredittkortinformasjonen lagres aldri i sin helhet i Freska's registre. Informasjonen lagres på en webserver gjennom Braintree, hvor kun databehandlere har tilgang til informasjonen. Freska har tilgang til en unik kortidentifikator slik at Freska kan belaste debetkort på vegne av kunder, og informasjonen kan ikke benyttes på noen annen måte enn i utførelsen av tjenester fra oss.

Kilder til informasjon

Kundeinformasjon samles primært gjennom registrering og bestilling på nettsiden, samt i forbindelse med samtaler og e-post via kundeservice. Andre kilder til informasjon samles inn ved at du bruker tjenesten og nettstedet, for eksempel tilbakemelding på rengjøringene.

Bruk av informasjonskapsler Nettstedet freska.no bruker cookies (informasjonskapsler) til å gjennomføre abonnementstjenesten. Hovedformålet med informasjonskapsler er å identifisere brukeren mellom sidevisninger. Cookies brukes også for å forbedre kvaliteten og å utvikle funksjonaliteten i tjenesten, samt innsamling av analytiske data.

Vi utvikler også aktivt vår tjeneste. Noen prosesser krever at cookies lagres i nettleseren din, slik at vi kan vurdere virkningen av endringer til vårt nettsted med våre kunder. Brukeren kan endre, helt eller delvis (for eksempel tredjeparts informasjonskapsler) lagrede data cookies fra personverninnstillingene dine. For å fungere ordentlig, krever imidlertid tjenesten godkjenning av minst en tjeneste som brukes i informasjonskapsler.

Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på din PC/mobiltelefon/nettbrett og som hjelper oss å gjøre ditt besøk på våre nettsteder mer meningsfylt og positivt for deg. Informasjonskapslene kan eksempelvis inneholde brukerinnstillinger og informasjon om hvordan du har surfet på og brukt vår nettside og hvilken nettleser du bruker.

Hva med informasjonskapsler fra annonsører og andre tredjeparter?

Når du bruker vår tjeneste kan annonsører og andre tredjeparter kunne plassere informasjonskapsler for å kunne måle og analysere effekten på bannerannonsering. Vi har utarbeidet strenge retningslinjer for hvordan slike aktører kan samle inn og bruke data om våre besøkende. Retningslinjene bestemmer at tredjeparter ikke skal samle inn data på vår nettside for å bygge profiler, interessegrupper eller på andre måter spore atferd for å kunne målrette annonser. Data kan kun samles inn for å analysere og måle effekten av annonseringen, herunder telle antall annonsevisninger, klikk og konvertering. Informasjonskapsler og annen sporingsteknologi får heller ikke assosieres med personopplysninger uten særskilt samtykke fra brukeren.

Hvordan kan jeg se hvilke informasjonskapsler som lagres i nettleseren?

I innstillingene til nettleseren finner du som regel en oversikt over alle informasjonskapsler som er lagret, slik at du kan få oversikt og eventuelt slette uønskede informasjonskapsler. Nettleseren lagrer normalt alle informasjonskapsler i en bestemt mappe på harddisken, slik at du også kan undersøke innholdet i detalj.

Det finnes også tjenester som er utviklet særskilt for at brukere skal kunne følge med på informasjonskapsler og andre sporingsmekanismer. Se eksempelvis www.ghostery.com eller www.disconnect.me (vi er ikke affiliert med disse tjenestene og tar intet ansvar dersom du klikker på lenkene).

Alminnelige overføringer og overføringer av data og informasjonsoverføring EU eller utenfor EØS-området

Kundeinformasjon kan deles med eksterne parter dersom det er nødvendig og du har gitt samtykke, for eksempel ved å sende nyhetsbrev. Personvernopplysninger deles eller overføres bare til land som sikrer en forsvarlig behandling av opplysningene, dette gjelder stater som har gjennomført direktiv 95/46EF om beskyttelse av fysiske personer i forbindelse med behandling av personopplysninger og om fri utveksling av slike opplysninger.

Registerbeskyttelse

Registeret er beskyttet av tilstrekkelig tekniske- og administrative virkemidler. Vi har etablert rutiner og tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til personopplysningene dine og at all behandling av opplysningene skjer i tråd med gjeldende rett. Tiltakene inkluderer blant annet jevnlige risikovurderinger, tekniske systemer og fysiske prosedyrer for å ivareta informasjonssikkerhet og rutiner for å verifisere innsyns- og rettingsforespørsler. Personopplysninger blir kun håndtert av Freska ansatte. Tilgang til systemet er begrenset og registrering beskyttet av brannmurer og tilgangskontroll.

Innsynsrett

Du har etter personopplysningsloven rett til å kontrollere informasjon vedrørende deg, som er lagret i registeret. Forespørsel skal sendes skriftlig til overnevnte behandlingsansvarlig. Forespørselen må inneholde nødvendige personalia slik at vi enkelt kan identifisere deg og deretter gi nødvendig tilgang og informasjon. Nødvendig informasjon omfatter navn, e-postadresse og adresse. Vi trenger også skriftlig tillatelse for å tillate overføring av informasjonen via e-post. Freska vil kun sende klientinformasjonen til e-post adresser som er lagret i systemet fra før.

Retten til å endre opplysninger

Du har rett til å endre din egen informasjon ved å logge på tjenesten å gå til din profil. Dersom dette ikke er mulig av ulike grunner, kan du ta kontakt på e-post med behandlingsansvarlig som nevnt over. Forespørselen skal også være nevnt i foregående ledd identifikasjon.

Samtykker og forbud

Du har mulighet til å avvise bruken av egen data i direkte markedsføring ved å endre profilinnstillingene. Hvis du ikke ønsker at vi skal ta i bruk denne informasjonen vil vi kun bruke opplysningene til å kommunisere med deg for å levere tjenesten, for eksempel ved å sende påminnelser.